El Yapımı Resimli Taş Bardak Altlığı

Selam. Bu kez ki makalemizde size birkaç kolay aşamada ufak kare fayansların yüzeyine resimlerinizi uygulayarak onlardan nasıl da olağanüstü bardak altlıkları yapabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. Resimli fayanslardan bardak altlığı ne şekilde hazırlanır projesi sizi de meraklandırdıysa bu durumda makaleminizin bundan sonraki bölümünü okumayı sürdürün. Bahsedeceğimiz metodları aşama aşama yaptığınız halinde sizler de çok kolaylıkla en sevdiğiniz resimlerinizi fayans yüzeyler üzerine uygulama yapabilirsiniz. El emeği projeler yapmak konularında tecrübesizlik yaşayacak olan sevgili takipçilerimizin gözü hemen korkmasın ; çünkü birazcık vakit ayıran, birazcık çaba harcayan hemen birçok kimsenin bir hayli kolaylıkla resimli bardak altlıklarından hazırlayabileceğine güveniyoruz. Bu çaba ve fedakarlıklarınız neticesinde sizde sevdiklerinizin fotoğraflarını görsellerimizdeki gibi ufak fayansların üstüne uygulayarak dekoratif birer bardak altlıklarına dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca bunlara bardak altlıkları demek yerine sanat eserlerimi desek ne? fayansların üstüne uygulayacağınız ve resimlerden oluşturacağınız bu şahane bardak altlıklarını kendinize yapabileceğiniz gibi eş, dost, akrabalarınıza de hazırlayarak hediye etme fırsatına sahipsiniz. Anne, baba, kardeş, arkadaş açıkçası tüm tanıdıklarınız için hazırlayarak kendilerine şahane bir jest yapmış olacaksınız. Sitemiz de daha fazla sevgiliye hediye ağırlıklı el emeği hediye anlatımları yer aldığı bu projeyi sevgiliniz içerisinde hazırlayarak onu hayal bile edemeyeceğiniz kadar sevindirebilirsiniz. Anneye, kız arkadaşa, yakın dosta veya sevgiliye hediye gibi kime hediye hazırlayacağınız ile alakalı kararı sizin vermeniz gerektiğini düşünüyor ve diyoruz ki hiç zaman kaybetmeden gelin bugün kendiniz için ve sevdikleriniz için bir güzellik yapın ve bu müthiş bardak altlıklarından yapmaya başlayın. Hadi görelim yan gelip yatmak yok !

 

Bu proje için gereken malzemeler :

** Printer.
** Makas.
** 10 cm x 10 cm fayans.
** Mod podge.
** Fırça.
** Keçe kumaş.
** 10 cm x 10 cm fotoğraflarınız.
** nemli bir bez.

Üst tarafta liste halinde sıraladığımız kimi malzemeleri el yapımı hobi mağazalarından veya internetten sipariş vererek de elde edebilirsiniz.

 

1 Aşama :

Bilgisayarınızdan ya da telefonunuzda yüklenmiş resimler içerisinden projenizi için kullanacağınız fotoğraf ya da fotoğrafları seçin. Tercih ettiğiniz bu fotoğrafları rastgele bir fotoğraf organize etme programı ile açın. 10 cm kıyı uzunluklarında kare şeklinde fayanslar üstüne resimlerinizi uygulamak için printer’den resimlerinizi bu ölçülere göre ebatlandırarak yazdırın. Bu proje için kullanılacak yazıcının lazer printer niteliğinde olması gerekiyor. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar maalesef bu proje için kullanılamaz. Bir lazer printer ile mürekkep püskürtmeli printer arasındaki farkı merak edenler internetten inceleme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu noktada anlatacağımız en önemli konu bu proje için kullanacağınız yazıcınızın lazer yazma niteliğinde olması büyük önem taşımaktadır. Yine dikkatinizi çekeceğimiz bir diğer husus da bu projede fotoğrafları basarken alışılmış fotoğraf kâğıdına değil; normal a4 kâğıdına basacak olmanızdır. Fotoğraf kâğıtları kâğıt tütünden ve hacım olarak ta kalın olmasından dolayı bu proje için en uygun değillerdir bu nedenle bu projemiz için malum 80 gramlık a4 kâğıtları kullanılacaktır. Bu bilgileri anlattıktan sonra 2. adıma geçebiliriz.

 

2 Aşama :

Printer’den yazdırdığınız resimlerinizi fayansınızın ölçülerine göre ayarlayarak ihtiyaç duymadığınız kısımlarını kesiniz. Fotoğraflarınızı ahşap plaka ölçülerine göre lazım ayarlamaları yaparak ihtiyaç duymadığınız yerleri makas suretiyle kesin. Fotoğrafınızı ahşap plakanın bütününe yayacağınız gibi kenarlardan biraz boşluk oluşturarak ta ayarlayabilirsiniz. Bu noktada seçimi size bırakıyor ve bir başka adıma geçiyoruz.

 

3 Aşama :

El emeği resimli bardak altlığı. Bu aşamada ise ; hemen hemen tüm el emeği projelerinde kullanılan sanki mucizevi bir yapıştırma özelliği olan, yapıştığı zeminlerde kir bırakmama ve içecek ortamlardan etkilenmeme gibi şahane özellikleri olan bir yapıştırıcıdan söz edeceğiz. Bu tutkalın ismi mode podge. Belirtildiği üzere bu tutkal hemen hemen el emeği projelerin olmazsa olmazlarından bir tanesi olarak yer almaya başlar ; dersek mübalağa etmiş olmayız. Bu tutkal bu kadar övdükten ve reklamını yaptıktan sonra an itibariyle bu aşamada yapmanız gerekenleri sizler için yazalım. Fayans yüzeyini nemli bir bez vasıtasıyla öncesinde siliyorsunuz. Bu biçimde fayans yüzeyinde bulununan leke ve toz gibi negatif etkilerden fayanslarınızı arındırılmış oluyorsunuz. Sonrasında bu fayans yüzeylerine bir kat mod podge uygulayın. Yapıştırıcı sürdüğünüz bu yüzeylere öncesinde fayansla eşit büyüklükte kesmiş olduğumuz fotoğrafları yapıştırarak bu uygulama adımını bitirerek başka bir adıma geçiyorsunuz.

 

4 Aşama :

El emeği resimli bardak altlığı. Fotoğrafları fayanslarınızın yüzeyine fotoğraflarınız mod podge suretiyle yapıştırdınız belli bir süre bekleyerek yapışma işleminin sıhhatli olması için kurumaya bırakmalısınız. Kuruma süresi gerçekleştikten sonra ise bu kez da fayans yüzeyine yapıştırdığınız resimlerinizin üstüne bir kat mod podge uygulayın. Bardak altlığı. Fiyat. Bu son kat mod podge uygulamanın hedefi ; bardak altlığı olarak kullanacağınız ve fotoğraflarınızdan oluşturmuş olduğunuz fayans altlıkları üstüne rastgele bir içecek dökülmesi ya da temas etmesi durumlarında fotoğraflarınız zarar görmesine, resimlerinizin deforme olmasına mani olmak dolayısıyla iyi bir biçimde muhafaza etmiş olmaktır.

 

5 Aşama :

El emeği resimli bardak altlığı. Hemen hemen tamamlanmak üzer projeniz. Bu aşamada sıcak silikon tabancası ile keçe kumaşları fayansların alt yüzeyime uygulayacaksınız. Fayanslar ile eşit büyüklükte kesmiş olduğunuz keçe kumaşları sıcak silikon tabancası ile ilgili bir biçimde fayanslarınızın alt kısımlarına yapıştırın. Keçe kumaşın fayans altına uygulanmasının nedeni fayans bardak altlıklarının hem kayma özelliğinin önüne geçmek hem de yumuşak bir taban elde etmek içindir. Bu arada mekanı gelmişken değinmeden geçmeyelim. Şayet el emeği projeler, el emeği sürprizler yapmak konularında meraklıysanız kesinlikle sıcak silikon tabancası denilen aleti elinizin altında bulundurmalısınız. Sahiden de birçok kolayca kendin yap projelerinde sıcak silikon tabancasının kullanıldığını ve bu tip uygulamaların sanki babası sayılır. Nerdeyse sıcak silikon tabancasının kullanılmadığı rastgele bir el yapımı hediye projesi yok gibidir. Hatta fiyat olarak da çok yüksek meblağlı olmayan ve evde de birçok işinizde yardımca olacaktır bu aleti mutlaka elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederiz. Hatırlatmış olalım. Ve netice.

Ve kutlarız ! Yorucu bir uğraşın nihayet fotoğraflarınızdan oluşmuş ve evinize yaraşır şahane bir dekoratif eser oluşturdunuz. Emek kokan, vakit harcanmış, özetle alın teri dökülmüş her iş bitiminde, o işi onurla izlemenin yaşattığı mutluluk gibisi yoktur. Işte bu el emeği projemizde her gördüğünüzde sizi onore edecek ve keyif almanızı sağlayacaktır. Bu dekoratif eserinizi gören bütün tanıdıklarınız kendileri içerisinde yapmalarında size ısrarcı olacaklar. Ve bu nedenle diyoruz ki hazır eliniz değmişken tanıdıklarınız içerisinde hazırlayın. Kendilerine da akıllarından çıkmayacak şahane bir el emeği hediye hazırlamış olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir